Splošni pogoji spletne trgovine caszakavo.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine caszakavo.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


Načini plačila:

 • z bančnim nakazilom – plačilo po prejetem računu/predračunu na TRR
  ČAS ZA KAVO, Nina Štefe s.p., Smrjene 45a, 1291 Škofljica, Ljubljana,
  Delavska hranilnica d.d. Ljubljana IBAN: SI56 6100 0001 8310 552,
  BIC: HDELSI22, kjer v polje sklic vpišete SI00 in vašo številko naročila
 • po povzetju – plačilo ob prejemu izdelkov.

Rok dobave in dostave

Naročene izdelke, plačane s kreditno kartico ali naročene po povzetju, oddamo v dostavo v max. treh (3) delovnih dneh, po prejemu naročila.
Naročila s plačilom po predračunu/računu odpošljemo v max. treh (3) delovnih dneh po prejemu plačila.

V primeru, da izdelka ne moremo odposlati v roku maksimalno treh (3) delovnih dni, vas bomo o tem obvestili pisno oz. po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali rešiti zadeve v obojestransko korist.

Dostavo za spletno trgovino opravlja dostavna služba DPD. Po e-pošti prejmete potrdilo naročila in “sledilno številko”, tako da lahko ob vsakem trenutku preverite stanje naročila. Dostava je možna tudi na vse Petrolove servise po Sloveniji.

Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.


Vračilo naročenega blaga:
Pravica potrošnika pri kupovanju blaga ali storitev na daljavo, torej tudi prek spletnih strani, je možnost odstopa od pogodbe brez sankcije in brez navedbe razloga za odstop. Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev in sicer na kontaktni e-naslov: info@caszakavo.si. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora nato najkasneje v 30 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Potrošnik vrne blago na naslov: Nina Štefe s.p., Smrjene 45a, 1291 Škofljica. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila.

Po prejemu blaga ponudnik potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.


Izjava o varovanju osebnih podatkov

Podjetje ČAS ZA KAVO, ki upravlja spletno trgovino ČAS ZA KAVO (https://www.caszakavo.si/), se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine ČAS ZA KAVO zbira naslednje podatke uporabnikov:

 1. ime in priimek
 2. naslov in kraj bivanja
 3. naslov za pošiljanje naročenega blaga
 4. naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 5. geslo v enkriptirani (šifrirani obliki)
 6. ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino ČAS ZA KAVO.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih podjetje ČAS ZA KAVO zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Privolitev
Z uporabo spletne trgovine soglašate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v teh splošnih pogojih.

Uporaba osebnih podatkov
Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene:

– interne tržne raziskave,
– obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,
– obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno spoštoval.