Preprosto Matcha

29.90

 

Si v iskanju kvalitetne matche? Potem si na verjetno na zelo podobnem mestu, kot je bila ne dolgo nazaj ekipa Preprosto Matcha.

Njihova zgodba se je začela kot posledica neuspešnega iskanja kvalitetne matche – še preden so pripeljali aiko. matcho, so poizkusili prav vse matche, ki jih je pri nas moč dobiti, a s prav nobeno niso bili povsem zadovoljni in tako so se odločili, da z Japonske pripeljejo svojo.

Predstavljamo ti vrhunsko aiko. matcho ceremonialnega (najvišjega) razreda, pakirana v 30g vrečkah

  • V raziskavah so ugotovili, da se občutek pomirjenosti po zaužitju matche pojavi zato, ker ta aktivira dopaminski receptor D1 in serotoninski receptor 5-HT1A, kar močno vpliva na takojšnje zmanjšanje občutka tesnobe
  • Pitje matche pripomore tudi k krepitvi našega imunskega sistema in razstruplja naše telo.
  • Ko pijemo matcho hitreje kurimo naše maščobe, saj matcha za 40% poviša našo termogenezo in tako spodbudi porabo kalorij.

Opis

 

Matcha je bila nekoč ena najbolj varovanih skrivnosti Japonske.

  • Če je pripravljena pravilno, potem mora biti vrhunska matcha sladkega, ne grenkega okusa.
  • Podobno, kot popoln espresso, mora imeti tudi fina matcha polno, robustno telo, z mehkim in gladkim občutkom v ustih in dolg, gladek zaključek, ki se v vaših ustih občuti še nadaljnjih nekaj minut.

 

PRIPRAVA MATCHE: Z vodo temperature najvec 70 stopinj prelijete matcha prah in dobro premeŠate z bambusovo metlico. Če te nimate, je najbolje uporabiti penilec ali mešalnik. Navadna žlička matche ne bo dobro zmešala.

0