14 dnevna garancija
na zadovoljstvo
Bani Beans – EL SALVADOR EL COCAL
Razvajaj se s kavo na višjem nivoju, razvajaj se s specialty kavo.
Kavne note: kiwi, tropsko sadje
Država: El Salvador
Vrsta procesa: Anaerobic
Regija: Apaneca
Nadmorska višina: 1300m
Botanična vrsta: Arabica
Botanična sorta: Yellow Bourbon
Coffee score: 88.5
Priporočena priprava: odlična za vse priprave
Neto teža: 250g
12,90 €
Poteklo
Izdelka trenutno ni na zalogi
Bani Beans – EL SALVADOR EL COCAL
Razvajaj se s kavo na višjem nivoju, razvajaj se s specialty kavo.
Kavne note: kiwi, tropsko sadje
Država: El Salvador
Vrsta procesa: Anaerobic
Regija: Apaneca
Nadmorska višina: 1300m
Botanična vrsta: Arabica
Botanična sorta: Yellow Bourbon
Coffee score: 88.5
Priporočena priprava: odlična za vse priprave
Neto teža: 250g
12,90 €
Poteklo
Izdelka trenutno ni na zalogi
Hitra dostava
2 delovna dneva
Brezplačna dostava
ob nakupu nad 80€
Plačilo po povzetju
z gotovino pri dostavi
Spoznaj Specialty kavo
Spoznaj Specialty kavo
Čas za boljšo kavo
Kava je ročno pridelana, procesirana in nežno pražena, zato so v njej jasno izraženi okusi in arome, ki se močno razlikujejo glede na regijo, kjer je bila pridelana, način procesiranja ter seveda tudi praženja.
Zeleno pakiranje
Kava je pakirana v vrečkah, ki so CO2 nevtralne. To pomeni, da je podjetje z vlaganjem in tehnologijo poskrbelo, da je izpustov pri proizvodnji kar se da malo. Seveda izpusti kljub temu v majhnih količinah še vedno nastanejo. Podjetje zato financira organizacije, ki pogozdujejo Južno Ameriko, s čimer je ogljični odtis vrečk in samega podjetja nevtralen oz. negativen.
Bolj zdrava kava
Kave, ki jih po kakovosti uvrščamo med Specialty Coffee, uspevajo na višjih nadmorskih višinah, kjer je okolje čistejše, prav tako pa se ne uporablja pesticidov in so zato že sami plodovi bolj zdravi kot tisti, ki se uporabljajo pri komercialnih kavah.


Čas za boljšo kavo
Kava je ročno pridelana, procesirana in nežno pražena, zato so v njej jasno izraženi okusi in arome, ki se močno razlikujejo glede na regijo, kjer je bila pridelana, način procesiranja ter seveda tudi praženja.
Zeleno pakiranje
Kava je pakirana v vrečkah, ki so CO2 nevtralne. To pomeni, da je podjetje z vlaganjem in tehnologijo poskrbelo, da je izpustov pri proizvodnji kar se da malo. Seveda izpusti kljub temu v majhnih količinah še vedno nastanejo. Podjetje zato financira organizacije, ki pogozdujejo Južno Ameriko, s čimer je ogljični odtis vrečk in samega podjetja nevtralen oz. negativen.
Bolj zdrava kava
Kave, ki jih po kakovosti uvrščamo med Specialty Coffee, uspevajo na višjih nadmorskih višinah, kjer je okolje čistejše, prav tako pa se ne uporablja pesticidov in so zato že sami plodovi bolj zdravi kot tisti, ki se uporabljajo pri komercialnih kavah.

ANAEROBNO FERMENTIRANA KAVNA ZRNA
Kavna zrna El Cocal prihajajo iz regije, ki je bogata z vulkansko zemljo in znana po odličnih pogojih za rast kavovca. Zrna prideluje družina Alfaro, ki ima s pridelavo in procesiranjem kave že zelo veliko izkušenj. V zadnjih letih se je osredotočila predvsem na inovativne načine procesiranja kavnih zrn, eden od teh načinov pa je tudi anaerobna fermentacija (način procesiranja kavnih zrn El Salvador El Cocal).
Fermentacija kavnih zrn se izvaja v neprodušno zaprtih posodah, kjer se češnje anaerobno fermentirajo 168 ur. Zaradi fermentacije ima kava povsem unikaten okus. Po fermentaciji so kavne češnje položene na posebne mize, kjer se kava suši, v češnjah pa se razvija saden in sladek okus.
Gre res za posebno kavo, prvo fermentirano v Banibeans ponudbi. Okusi so zelo intenzivni, kava pa je zaradi izjemne kvalitete in fermentacije primerna za čisto vse vrste priprave.
ANAEROBNO FERMENTIRANA KAVNA ZRNA

Kavna zrna El Cocal prihajajo iz regije, ki je bogata z vulkansko zemljo in znana po odličnih pogojih za rast kavovca. Zrna prideluje družina Alfaro, ki ima s pridelavo in procesiranjem kave že zelo veliko izkušenj. V zadnjih letih se je osredotočila predvsem na inovativne načine procesiranja kavnih zrn, eden od teh načinov pa je tudi anaerobna fermentacija (način procesiranja kavnih zrn El Salvador El Cocal).
Fermentacija kavnih zrn se izvaja v neprodušno zaprtih posodah, kjer se češnje anaerobno fermentirajo 168 ur. Zaradi fermentacije ima kava povsem unikaten okus. Po fermentaciji so kavne češnje položene na posebne mize, kjer se kava suši, v češnjah pa se razvija saden in sladek okus.
Gre res za posebno kavo, prvo fermentirano v Banibeans ponudbi. Okusi so zelo intenzivni, kava pa je zaradi izjemne kvalitete in fermentacije primerna za čisto vse vrste priprave.
Zaenkrat še ni mnenj.